Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

"ΡΟΥΛΗ, ρούφα τ αυγό σου"

Θυμόσαστε τη ταινία με τον Αντωνάκη και την κυρία Κοκοβίκου; Θυμόσαστε το Στρατηγό που έλεγε συνέχεια " Εγώ Αντωνάκη είμαι στρατιωτικός και τα λέω σταράτα";
Θυμόσαστε όταν πήγε να κάνει το σκληρό στη γυναίκα του , τι του απάντησε εκείνη;
"Ρούλη, ρούφα τ αυγό σου".
Αυτό το στρατηγό μου θύμισε ο Πρωθυπουργός χτες. Αστραψε και βρόντηξε. Βέβαια η ομιλία του ήταν κενή περιεχομένου, και ασύντακτη και χωρίς λογικό ειρμό, αλλά τσαμπουκά είχε.
"Οποιος τολμήσει ας με αμφισβητήσει, όποιος τολμάει ας ρίξει τη κυβέρνηση".
Και ύστερα ανέβηκε ο Τατούλης στο βημα.
Αν διαβάσετε την ομιλία του Τατούλη ολόκληρη, θα διαπιστώσετε ό,τι όχι μόνο τον αμφισβήτησε, ότι μόνο κατακεραύνωσε τις πρακτικές του και το τρόπο που ασκεί την εξουσία, όχι μόνο αποκάλεσε εμμέσως πλην σαφώς κλέφτες τους υπουργούς του, αλλά του είπε ότι ο Λιάπης τον εφτυσε και δεν μίλησε.
Του είπε δηλαδή ότι ο Λιάπης όταν παρέλαβε το Υπουργείο Πολιτισμού είπε ότι παραλαμβάνει "τίποτα" μόνο που προηγούμενος υπουργός ήταν ο ίδιος ο Καραμανλής!!!
Τι άλλο δηλαδή έπρεπε να του πει.
Διαβάστε στο ιστολόγιο του Τατούλη ολόκληρη την ομιλία και θα καταλάβετε.
Βέβαια μετά την ομιλία Τατούλη, ο Μειμαράκης, ούτε λίγο ούτε πολύ προδιέγραψε την διαγραφή Τατούλη, για να έρθει στη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός και να "ρουφήξει τ αυγό του" λέγοντας πως κριτικές που λέγονται στα όργανα είναι σεβαστές!!!
Δηλαδή εντός των οργάνων μπορείς να πεις το πρωθυπουργό ανίκανο και το Ρουσόπουλο κλέφτη, με πανελλήνια μετάδοση της ομιλίας σου, αλλά αν το γράψεις σε εφημερίδα θα σε διαγράψω!!!
Δεν θέλω να επεκταθώ στους λογικούς ακροβατισμούς του πρωθυπουργού, που εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό του παρατηρητή των γεγονότων και να καυτηριάζει τα φαινόμενα διαφθοράς και αλλαζονίας, λες και γίνονται από άλλους και όχι από τη Κυβέρνηση του. Θα σταθώ μόνο στη σοβαρότερη κουβέντα που είπε στην ομιλία του και που πέρασε απαρτήρητη.
Είπε
" Ξέρω τι γίνεται, ξέρω τα πάντα, έχω καθαρή εικόνα για όλα".
Σε απλά Ελληνικά καφενείου είπε στην Κεντρική επιτροπή
" Παλληκάρια κάντε τουμπεκί και κόφτε το παραμύθι του στυλ μα τι κάνει ο Καραμανλής, γιατί είναι όλα κάτω από τον έλεγχο μου"
Εδώ δεν έχουμε κάλυψη των Υπουργών , έχουμε προσωπική ανάληψη των ευθυνών για όλα.
Εχουμε ομολογία συμμετοχής ή ανοχής, και αυτό σε συνέχεια της κάλυψης όλων των σκανδάλων στη Θεσσαλονίκη.
Το βασικό συμπέρασμα κατά την αποψη μου είναι ότι ο Πρωθυπουργός, αδυνατεί να διαχειριστεί σενάρια ήττας.
Δυστυχώς γι αυτόν, η υποψία έλευσης της ήττας τον έχουν κάνει να δείχνει πολύ μικρός.
Εχει χάσει τη ψυχραιμία του, ένας Τατούλης άρθρωνει σοβαρότερο πολιτικό λόγο από αυτόν, ακόμα και όσοι τον χειροκροτούν έχουν στο βλέμμα τους την απογοήτευση.
Και από σήμερα το Βατοπαίδι, οι Μεσογειακοί, οι εταιρίες του Βουλγαράκη, οι Βίλλες του Ρουσόπουλου είναι ακόμα εδώ ......

Δεν υπάρχουν σχόλια: